Yoniegg – hvilken størrelse? 🥚

Hvilken størrelse er riktig for meg?

Det er ikke så lett å vite når man først starter sin yoniegg-praksis. Det er jo ikke
akkurat slik at man kan prøve dem først 😅 Og hvis man kjøper et stort egg, betyr det da at man har en stor yoni? Og kan det aller minste egget komme på avveie «inni der»? Svarene på disse to spørsmålene er nei og nei!

De fleste yoni egg kommer i small, medium og large. Hos oss har de følgende størrelser:

Large: 45x30 mm
Medium: 40x25 mm
Small: 30x20 mm

Så, hvilken størrelse burde nettopp du starte med?
For å finne den perfekte størrelsen for deg, kan du se for deg en balanse mellom
størrelse og vekt. Du burde se etter et egg som er lite nok til komfortabelt å få plass i din vagina, men også stort nok til at det vil holde seg der og ikke falle ut mens du gjør øvelsene dine.

Yoniegget i størrelse medium er som regel akkurat passe for deg som nettopp har startet en yoniegg-praksis. 
Det er denne størrelsen de fleste kvinner starter med, da de store eggene kan bli litt tunge og ukomfortable etter noen minutter med bruk, mens de små eggene kanskje kan bli litt vanskelige å holde på plass mens du gjør knipeøvelsene. 

Store egg er passende for kvinner som nylig har født, eller opplever urininkontinens. Jo større yoniegg, dess enklere er det å kjenne det når du har det inni deg. Det er også enklere for bekkenmusklene å gripe fast og holde på det.
Et større yoniegg er på den andre siden vanskeligere å holde inne i lengre perioder av gangen. Klarer du ikke å holde det inni deg til å begynne med, fortvil ikke. Det er helt normalt for nybegynnere. Begynn din praksis liggende og tren med det for korte perioder av gangen. 

De små eggene er ofte brukt av kvinner som har litt mer erfaring med en yoniegg-praksis. Jo mindre egg, dess sterkere bekkenbunnsmuskler trengs for å gripe og holde det inne. Yoniegg i small kan også passe for deg som opplever at bekkenbunnen er anspent og stram. Dersom du opplever anspenthet og spenning i bekkenbunnen er det viktig at du tar deg god tid, og tar praksisen steg for steg.
Her er fokuset først og fremst på å slappe av i musklene. Enhver øvelse som handler om å stramme musklene og dra i yoniegg-snoren vil derfor ikke gjelde deg som opplever intens spenning. Gi slipp fremfor å knipe.

Psst.. En liten påminnelse til slutt:
Ikke bruk et yoniegg rett etter fødsel. Du bør være ordentlig helbredet når du starter. Du kan som regel starte din praksis når det er greit for deg å begynne å ha sex igjen – eller når du får klarsignal av legen din.